fbpx

Gressklipp og Vedlikehold av Grøntareal i Bergen

Plenklipp av MaMo Eiendomsdrift

Plenen har bruk for næringsstoffer for å vokse seg tett, sterk og motstandsdyktig overfor ugress, slitasje og tørre perioder. En velnært plen har et velutviklet rotnett som sørger for at plenen overlever de tørre periodene, uten den kjedelige vissengule fargen. Det er også viktig å forbedre jordens kalkinnhold, slik at røttene får luft, og bedre mulighet for å utnytte alle næringsstoffer. Kalk øker PH-verdien og nedsetter surhetsgraden, og ugresset får dårlig vekstbetingelser.

Hvordan Vi Liker å Klippe Gress

Vi ønsker å klippe så ofte som mulig men med fornuft. Det er en del ting å ta hensyn til så vi klipper når det er riktig å klippe gresset. Helst ikke mer enn èn gang i uken og ikke høyere enn 4-5 cm. Eller en tredjedel eller halvparten av høyden det hadde før klipp.

Regelmessig klipp fremmer gressets vekst og er noe av det viktigste man gjør for å holde plenen fin og sterk. For sjelden klipping gir flere stive stengelskudd, gjør plenen mer åpen, og det blir lettere for ugresset å bre seg. For å være litt ”pirkete” eller ekstra detaljorientert prøver vi å unngå gressklipp i den samme løypa og retningen hver gang. Det gjør at gresset blir liggende i en retning og skaper mønstre.

Tips Til En Fin Gressplen

  1. Ikke klipp for kort
  2. Klipp ofte
  3. Ikke klipp i samme retning hver gang
  4. Klipp plen når den er relativt tørr
  5. Bruk bioklipper
  6. Luft plenen på våren
  7. Gi en toppdressing
  8. Gjødsl jevnlig
  9. Vann riktig
  10. Bruk riktig type gress i forhold til lysforhold og slitasje

Lurer du på noe? Vi er her for deg, ta kontakt for en hyggelig og grønn prat. Vi snakkes.

Dele siden på Facebook?
Lukk meny